Πώς δουλεύει η ασύρματη παραγγελιοληψία

Ασύρματη παραγγελιοληψία | Πώς δουλεύει; Ανανέωση για 2021

Πώς δουλεύει η ασύρματη παραγγελιοληψία;

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ένα σύστημα παραγγελιοληψίας σας βοηθάει σε πολλές πτυχές της επιχείρησής σας. Μειώστε αποτελεσματικά την “χαρτούρα”, ελέγξτε την αποθήκη σας και καλύψτε γρήγορα τις απαιτήσεις των πελατών σας. Εξασφαλίστε ότι η παραγγελία του πελάτη σας θα φτάσει στην ώρα της και χωρίς λάθη. Τα συστήματα είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες ενός καταστήματος εστίασης Cafe, Bar, Εστιατόριο, Club. Στόχος τους είναι να γίνουν το απόλυτο εργαλείο για εσάς. Το σημαντικότερο, σε ένα σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας, είναι ότι όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων. Οπότε έχετε δυνατότητα επαγγελματικής αναζήτησης και διαχείρισης των πληροφοριών σε αυτή. Πάμε τώρα να δούμε πώς δουλεύει η ασύρματη παραγγελιοληψία.

 

Στην εικόνα παρακάτω, σας παραθέτουμε τα βασικά στοιχεία και ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, σχετικά με το πώς δουλεύει η ασύρματη παραγγελιοληψία.

Βασικά στοιχεία

Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα της παραγγελιοληψίας είναι απαραίτητες μια σειρά από συσκευές που θα δούμε και πιο αναλυτικά παρακάτω.

Η γενική δομή ενός συστήματος ασύρματης παραγγελιοληψίας περιλαμβάνει:

  1. Τον διακομιστή (server) μαζί με ένα ή περισσότερα τερματικά ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο κατάστημα.
  2. Τα PDA ή τα Smartphones των σερβιτόρων.  Τα κλασσικά PDA που κυριαρχούσαν στην αγορά τα προηγούμενα χρόνια πλέον έχουν αντικατασταθεί με τα Κινητά για Ασύρματη Παραγγελιοληψία.
  3. Θερμικούς εκτυπωτές για την εκτύπωση των παραγγελιών.
  4. Την κεραία για το WiFi που ενώνει το διακομιστή με τα PDA, Smartphone.
  5. Το switch που αναλαμβάνει την δικτυακή σύνδεση όλων των μηχανημάτων. Πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν managed switches στις εγκαταστάσεις τους, τα οποία επιτρέπουν απομακρυσμένο έλεγχο.

 

Ας δούμε αναλυτικά τι είναι το καθένα από αυτά:

Κεντρικός server / τερματικά

Στη θέση ενός διακομιστή μπορεί να συναντήσουμε τους κλασσικούς πύργους “tower” που γνωρίζουμε, με μια οθόνη LCD αφής. Για όσους επιζητούν την ταχύτητα και την ευελιξία στην εργασία τους, συναντάμε τα POS τερματικά. Τα POS είναι οθόνες αφής με ενσωματωμένο τον υπολογιστή στο πίσω μέρος τους. Σαν αποτέλεσμα, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και κρατούν όλες τις δυνατότητες ενός κλασσικού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ασύρματα τερματικά

Τα PDA είναι τα ασύρματα τερματικά που λειτουργούν με win CE συνήθως, και αποτελούν την πιο στιβαρή επιλογή για ένα κατάστημα εστίασης. Πιο ακριβά από τα αντίστοιχα smartphone, αλλά φτιαγμένα ακριβώς για τις ανάγκες της παραγγελιοληψίας. Εξασφαλίζουν, χωρίς προβλήματα και με ταχύτητα, την λήψη των παραγγελιών από τους σερβιτόρους. Εγγυούνται μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και εξαιρετική αντοχή, σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές σε ένα εστιατόριο.

Τα Smartphone με Android αντίστοιχα είναι η νέα πρόταση στον χώρο. Έξυπνες πραγματικά συσκευές, που είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας ταχύτατα κάθε εργασία. Πλέον, έχουν εισχωρήσει στον χώρο για να εκπληρώσουν την λήψη παραγγελιών, και όχι μόνο. Το μειονέκτημα τους είναι όμως, ότι δεν είναι φτιαγμένα απόλυτα για τις ανάγκες της παραγγελιοληψίας. Οπότε, έχουμε μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, λόγω υψηλότερης κατανάλωσης από την οθόνη και τον επεξεργαστή. Επίσης, έχουμε και μικρότερη αντοχή στο χρόνο, λόγω έντονης χρήσης. Από την άλλη, έχουμε στα συν την χαμηλή τιμή αγοράς τους και τις πολλές δυνατότητες τους.

Θερμικός εκτυπωτής

Δεν χρειάζεται μελάνι και η κεφαλή του επιτυγχάνει την εκτύπωση του χαρτιού θερμαίνοντας την επιφάνεια του. Δεν έχουν πολλά κινούμενα μέρη, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αντοχή τους στο χρόνο. Επιπλέον, έχουν μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης. Θα υπάρχει τουλάχιστον ένας στο ταμείο για την εκτύπωση των δελτίων παραγγελίας, καθώς και άλλοι στους υπόλοιπους χώρους (κουζίνα,σαλάτες κλπ). Το πρόγραμμα, μετά την λήψη της παραγγελίας, θα αναλάβει να στείλει το κάθε κομμάτι της στον αντίστοιχο εκτυπωτή του πόστου. Με αυτή τη διαδικασία μηδενίζονται οι πιθανότητες λάθους.

WiFi

Η κεραία για το WiFi είναι αυτή που αναλαμβάνει την επικοινωνία μεταξύ των ασύρματων τερματικών και του κεντρικού διακομιστή ( server ). Ανάλογα με τον χώρο που θέλουμε να καλύψουμε, υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές προτάσεις. Φυσικά, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Εφόσον δεν γίνει σωστή επιλογή, το πιθανότερο είναι να έχετε “τυφλά” σημεία. Δηλαδή, περιοχές χωρίς κάλυψη από τα ασύρματα τερματικά, κάτι που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Switch

Το switch χρησιμοποιείται για την σύνδεση συσκευών στο ίδιο δίκτυο, όπως στην περίπτωση μας που έχουμε υπολογιστή, εκτυπωτές, κεραίες κλπ. Σχετικά χαμηλό κόστος αγοράς αλλά και αυτό επίσης πολύ σημαντικό μέρος της λειτουργίας του τοπικού δικτύου μας.

Ένα managed switch σας επιτρέπει να έχετε περισσότερο έλεγχο στο δίκτυό σας, καθώς και σε όλη την κίνηση που κινείται μέσω αυτού. Αφορά προχωρημένους χρήστες και είναι ειδικά σχεδιασμένο για τεχνικούς που δεν θέλουν απλά να χτίσουν ένα δίκτυο και να αφήσουν στην τεχνολογία την επίβλεψη.

Tip: Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε να αγοράζετε πάντα ένα switch με παραπάνω πόρτες από αυτές που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να συνδέσουμε ένα PC με τρεις εκτυπωτές και μια κεραία δεν θα επιλέξουμε με 5 εισόδους. Η σωστή επιλογή είναι με 8, γιατί πάντα πρέπει να υπολογίζουμε ότι το σύστημα μας εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες μας.

 

Η εταιρεία μας ειδικεύετε στο Πώς δουλεύει η ασύρματη παραγγελιοληψία και έχει την τεχνογνωσία να σας συμβουλέψει ώστε να αγοράσετε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε. Το κριτήριό μας είναι πάντα ένα.  Ο εξοπλισμός να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας.

Ελάχιστες απαιτήσεις εφαρμογής παραγγελιοληψίας για κεντρικό server / τερματικά – Ανανέωση για 2021

Για να σας βοηθήσουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή θα χωρίσουμε τους χρήστες σε τρεις κατηγορίες.

  • Απλός χρήστης, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις που επιδιώκει την καλύτερη σχέση τιμής και απόδοσης.

Το κεφάλαιο σας είναι μικρό. Νιώθετε όμως ότι οι ανάγκες της επιχείρησης σας επιβάλλουν την αγορά ενός προγράμματος ασύρματης παραγγελιοληψίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Υπάρχει λύση. Το πρόγραμμα μας είναι ιδιαίτερα ελαφρύ. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του σε hardware είναι ένας υπολογιστής Dual Core (Διπύρηνος), 1 gb μνήμης και windows XP. Οι ελάχιστες απαιτήσεις μας σε hardware είναι ένας Dual Core (διπύρηνος) επεξεργαστής, 2 ή 4 GB μνήμης και Windows 7 x64.

  • Μέσος χρήστης, που θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να χαλάσει μια περιουσία για εξοπλισμό.

Ξέρετε τις ανάγκες σας. Είστε τύπος που δεν θα διστάσει να επενδύσει σε κάτι, με μία βασική προϋπόθεση. Πρέπει να είστε σίγουρος ότι θα έχει αποτέλεσμα για την επιχείρηση σας. Τότε είμαστε σίγουροι ότι θα καλύψουμε 100% τις απαιτήσεις σας. Το πρόγραμμά μας σε ένα Quad core (τετραπύρηνο) υπολογιστή, 2 gb μνήμης και Windows 7 κυριολεκτικά “πετάει”. Το πρόγραμμά μας σε ένα Quad Core (τετραπύρηνο) επεξεργαστή, 4 GB μνήμης, 120 GB SSD σκληρό δίσκο και Windows 7 ή 10 x64 κυριολεκτικά “πετάει”.

  • Εxpert χρήστης, που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Αρκεί να έχει ένα πανίσχυρο σύστημα τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software.

Κι όμως, δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε μια περιουσία σε hardware. Το πρόγραμμά μας σε ένα υπολογιστή με Intel core i3, 4 GB μνήμης και Windows 7 απλά δεν έχει αντίπαλο. Το πρόγραμμά μας σε ένα υπολογιστή με Intel Core i3 επεξεργαστή, 8 GB μνήμης, 120 GB SSD σκληρό δίσκο και Windows 10 x64 απλά δεν έχει αντίπαλο. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο την επεξεργαστική ισχύ του συστήματός σας και είναι βέβαιο ότι θα δικαιώσει την επιλογή σας.

Ελάχιστες απαιτήσεις εφαρμογής παραγγελιοληψίας για PDA – SMARTPHONE

Εσείς που έχετε επιλέξει PDA, για να κάνετε την δουλειά σας, πρέπει να γνωρίζετε σε ποιο μοντέλο θα επενδύσετε. Οι ελάχιστες  απαιτήσεις  του προγράμματος ασύρματης παραγγελιοληψίας της eLINK είναι win CE ή windows mobile μέχρι και την έκδοση 6.5.

Εσείς τώρα που επιλέξατε τη νέα μέθοδο παραγγελιοληψίας μέσω android συσκευών, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος είναι: ANDROID ver4.4 (kit kat), με 1 gb RAM και χωρίς κάποια ιδιαίτερη απαίτηση ανάλυσης οθόνης.

Εσείς που επιλέξατε τη μέθοδο ασύρματης παραγγελιοληψίας μέσω android συσκευών, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος είναι: ANDROID ver7.1.1 (nougat), με 2 GB RAM και χωρίς κάποια ιδιαίτερη απαίτηση ανάλυσης οθόνης.

Tip: επιθυμητό είναι 5 έως 6 ίντσες για εύκολο κράτημα στο ένα χέρι.

Ελάχιστες απαιτήσεις εφαρμογής παραγγελιοληψίας για θερμικούς εκτυπωτές

Όλοι οι εκτυπωτές της αγοράς που είναι συμβατοί με Windows drivers και τυπώνουν σε ρολό των 57 ή των 80 χιλιοστών δουλεύουν απροβλημάτιστα με το πρόγραμμα παραγγελιοληψίας της εταιρείας  μας.

 

Τα συστήματα ασύρματης παραγγελιοληψίας μπορεί να απαιτούν μια σημαντική δαπάνη για την αρχική αγορά τους. Χάρη όμως στην ταχύτητα και τον έλεγχο που μας δίνουν, επιτυγχάνουν πολύ γρήγορα την απόσβεση της επένδυσης που κάναμε. Μέσα στο αρχικό κόστος περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση του καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού από έμπειρους τεχνικούς της εταιρείας.

Ελπίζουμε, σε αυτό το άρθρο, να καλύψαμε τις απορίες σας για το Πώς δουλεύει η ασύρματη παραγγελιοληψία, και να σας βοηθήσαμε αρκετά στην καλύτερη δυνατή επιλογή του εξοπλισμού σας.

H eLINK διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να σας συμβουλέψει και να σας παραδώσει λύσεις ασύρματης παραγγελιοληψίας για εστιατόρια, bar, clubs, cafe, delivery & take away. Προσφέρουμε λύσεις με PDA & Android προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες.

Ζητήστε μας μια παρουσίαση.

Σχετικά Άρθρα

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας
Πως θα με βοηθήσει η ασύρματη παραγγελιοληψία στην δουλειά μου;

Τελευταία άρθρα

Γιατί πρέπει να φτιάξω το δικό μου σύστημα online παραγγελιών

Comments(01)

Leave a comment