Κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία

Κινητό Android για ασύρματη παραγγελιοληψία | Πλήρης οδηγός

Αποφασίσατε ότι ήρθε η ώρα να “αναβαθμίσετε” το σέρβις του καταστήματός σας, με ένα σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας. Μία από τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε, είναι το Κινητό Android για ασύρματη παραγγελιοληψία που θα χρησιμοποιείτε. Πλέον, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις διαλέγουν smartphones, αποφεύγοντας το υψηλό κόστος των PDA συσκευών, πού κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια στην αγορά. Όταν έρθει όμως η ώρα, με τι κριτήρια θα επιλέξετε το κατάλληλο, ανάμεσα από τις τόσες εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν;

Πριν αποφασίσετε τι κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία θα διαλέξετε, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τα εξής:

– Τι λειτουργικό σύστημα πρέπει να επιλέξετε; Θα χρειαστεί να μάθετε, το πρόγραμμα ασύρματης παραγγελιοληψίας που χρησιμοποιείτε αν είναι συμβατό με Android ή IOS.

– Το κατάστημά σας είναι σε περιβάλλον με υγρασία και δύσκολες συνθήκες;  Όπως αυτό ενός club, ή ακόμα χειρότερα ενός beach bar;

– Τι μέγεθος πρέπει να έχει η οθόνη στο κινητό για ασύρματη android παραγγελιοληψία, για να βολεύει τους υπαλλήλους σας;

– Μήπως τελικά χρειάζεστε κάποιο PDA για ασύρματη παραγγελιοληψία και όχι κινητό; Παρόλο που τα PDA είναι αισθητά πιο ακριβά, είναι οι πιο επαγγελματικές συσκευές.

Επιλογή κινητού βάση λειτουργικού συστήματος και κατασκευαστή.

Εφόσον έχουμε μάθει το λειτουργικό που χρειαζόμαστε για το κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία, πρέπει να προχωρήσουμε στην επιλογή του. Αν το πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιούμε είναι συμβατό με IOS, τότε ο κατασκευαστής είναι μονόδρομος και οι συσκευές περιορισμένες. Τα πιο πολλά προγράμματα της αγοράς όμως συνεργάζονται με Android συσκευές, το οποίο σας δίνει πάρα πολλές εναλλακτικές από διαφορετικές μάρκες, με μεγάλη διακύμανση τιμών. Ας δούμε κάποια βασικά κριτήρια που καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας.

Κατασκευαστής

Αυτό που προτείνουμε είναι να διαλέγετε μάρκες των οποίων οι συσκευές έχουν όσο πιο καθαρό Android ROM version. Οι πιο πολλές κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιούν Custom ROMs Android για τις συσκευές τους. Οι Roms αυτές μπορεί να είναι ιδανικές για κανονική χρήση του κινητού, αλλά δεν μπορείτε να ξέρετε ότι θα “τρέχουν ομαλά” στην χρήση τους ως PDA. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά τηλέφωνα με Stock Android version

TIP: Να πούμε εδώ, ότι ενώ οι Samsung συσκευές δεν τρέχουν stock Android είναι από τις πλέον κατάλληλες λύσεις. Υπάρχουν αρκετές, χαμηλού και μεσαίου κόστους συσκευές, που θα ήταν εξαιρετικές επιλογές για το κατάστημά σας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε σε κατασκευαστές, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στην αγορά των smartphones. Υπάρχουν εταιρείες που φτιάχνουν Android συσκευές και τις προορίζουν καθαρά και μόνο για επαγγελματική χρήση. Όπως το SunMi M2 κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία και το “αδερφάκι” του SunMi L2 Android PDA. Οι δύο συσκευές αυτές μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους απαιτητικούς χρήστες, στις πλέον δύσκολες περιβαντολλογικές συνθήκες.

Επιλογή κινητού βάση τεχνικών χαρακτηριστικών.

Εφόσον έχουμε καταλήξει στην μάρκα για κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία, πρέπει να υπολογίσουμε και μερικά σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Μέγεθος οθόνης

Καλό είναι η οθόνη να μην ξεπερνάει τις 5.5″, καθώς μετά είναι πιο δύσκολη για τον υπάλληλό σας η χρήση της. Πρέπει να υπολογίσετε το μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν οι σερβιτόροι να χρησιμοποιούν το κινητό, ιδανικά, με το ένα χέρι. Αυτό θα τους επιτρέπει να εκτελούν ταυτόχρονα και άλλες απαραίτητες εργασίες. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε χρόνο, και επομένως ποιότητα εξυπηρέτησης.

Μέγεθος μπαταρίας

Ελάχιστη προδιαγραφή εδώ πρέπει να είναι να μπορεί ο υπάλληλος να εργαστεί μία βάρδια, χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση της συσκευής, λόγω μπαταρίας. Η αυτονομία της κάθε συσκευής εξαρτάται, προφανώς, από το μέγεθος της οθόνης και τις υπόλοιπες εφαρμογές που μπορεί να “τρέχουν” στο παρασκήνιο. Προτιμότερο είναι να μην επιλέγετε συσκευή με μπαταρία κάτω των 3500 mAh. Αν πάλι η συσκευή δεν έχει εγκατεστημένες άλλες εφαρμογές που μπορεί να της “στεγνώνουν” την μπαταρία, μπορεί να είστε ικανοποιημένοι και με μπαταρία των 3000 mAh.

Ασύρματο δίκτυο

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες συσκευές υποστηρίζουν 5 GHz ασύρματα δίκτυα. Ενώ όλα τα smartphones υποστηρίζουν 2.4 GHz δίκτυα, υπάρχουν αρκετές συσκευές στην αγορά, οι οποίες είναι dual band, δηλαδή υποστηρίζουν ταυτόχρονα και τα 2. Το κύριο προτέρημα του 5 GHz είναι ότι το χρησιμοποιούν πολύ λιγότερες συσκευές, οπότε είναι πολύ πιο “καθαρό”, με λιγότερες παρεμβολές. Καλό λοιπόν θα ήταν να διαλέξετε κάποιο dual band κινητό, ώστε να έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε και τα 2 δίκτυα, εφόσον το χρειάζεστε.

Προστασία συσκευής

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει σε πολλές συσκευές, διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά τους, ότι έχουν προστασία IPxx. Ένα παράδειγμα είναι το IP68 που συναντάμε σε πολλές ναυαρχίδες της Samsung, της Huawei και άλλων κατασκευαστών. Το πρώτο ψηφίο (6), υποδηλώνει την προστασία έναντι της διείσδυσης στερεών σωματιδίων (σκόνη) και μπορεί να είναι μεταξύ 0 έως 6. Το δεύτερο ψηφίο υποδηλώνει τη προστασία μίας συσκευής από τη διείσδυση του νερού και μπορεί να είναι από 0 έως 9. Το SunMi L2 κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία έρχεται με προστασία IP67 το οποίο δεν επιτρέπει καθόλου εισχώρηση σκόνης και επιτρέπει βύθιση σε νερό μέχρι και 1 μέτρο.

Επιλογή κινητού βάση τιμής.

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής ενός κινητού είναι η τιμή του. Κάνοντας μία πρόχειρη αναζήτηση, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν αρκετές συσκευές που πληρούν πολλά από τα χαρακτηριστικά που ψάχνετε. Η αξία τους λοιπόν μπορεί να γίνει ο τελικός παράγοντας που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Αυτό που προτείνουμε εμείς στους συνεργάτες μας είναι να αποφύγουν συσκευές που κοστίζουν κάτω των 100€ και άνω των 200€. Η καλύτερη επιλογή τις περισσότερες φορές είναι μία μέση λύση, που θα εξασφαλίσει ότι έχετε μία σχετικά αξιόπιστη συσκευή. Χωρίς όμως να έχετε δαπανήσει περισσότερο από ότι χρειάζεται, αφού δεν παύει να θεωρείται “αναλώσιμος” εξοπλισμός, ο οποίος λογικά θα χρειαστεί αντικατάσταση μετά από 4-5 έτη λειτουργίας.

Το κατάλληλο κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία:

Μπορούμε σήμερα κιόλας, να βρούμε το κινητό που πραγματικά χρειάζεστε.

Συνοψίζοντας, το κινητό για ασύρματη παραγγελιοληψία είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του hardware παραγγελιοληψίας. Όταν κάνουμε την σωστή επιλογή, εξασφαλίζουμε ταχύτητα και αξιοπιστία στο σύστημά μας. Μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε για να επιλέξετε αυτό που έχετε πραγματική ανάγκη.

H eLINK διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να σας συμβουλέψει και να σας παραδώσει λύσεις ασύρματης παραγγελιοληψίας για εστιατόρια, bar, clubs & cafe.

Τελευταίο Άρθρο

Τι να προσέχετε στις τιμές για συστήματα παραγγελιοληψίας

 

Leave a comment