Μόνιτορ-touch screen για παραγγελιοληψία

Μόνιτορ-touch screen για το πρόγραμμα παραγγελιοληψίας σας | Πλήρης οδηγός

Τις οθόνες αφής τις συναντάμε όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητα μας. Τα κινητά μας τηλέφωνα, οι υπολογιστές, ακόμα και τα αυτοκίνητα πλέον, τις χρησιμοποιούν για να λειτουργούν σωστά. Το μόνιτορ-touch screen για παραγγελιοληψία, είναι λοιπόν ένα απαραίτητο περιφερειακό των υπολογιστών μας. Το φυσικό πληκτρολόγιο και το ποντίκι θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα. Τα monitor αυτά, δίνουν καλύτερη αίσθηση αλληλεπίδρασης στο χρήστη μέσω της οθόνης αφής. Μας εξοικονομούν πολύτιμο χώρο και, πλέον, έχουν εξαιρετικά ανθεκτική κατασκευή. Όταν έρθει όμως η ώρα, με τι κριτήρια θα επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς και για το πρόγραμμα παραγγελιοληψίας σας;

Πριν αποφασίσετε ποιος τύπος οθόνης είναι κατάλληλος για την επιχείρηση σας, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τους ακόλουθους παράγοντες:

– θα χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με υγρασία και δύσκολες συνθήκες;  Όπως αυτό ενός εστιατορίου, ενός club, ή ακόμα χειρότερα ενός beach bar.

– Ποιο μέγεθος οθόνης θα ήταν κατάλληλο για την επιχείρησή σας;

– Μήπως θα χρειαστείτε ένα σύστημα όλα σε ένα, όπως είναι τα POS παραγγελιοληψίας; Τα οποία είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, ώστε να αποφύγετε πολλά μηχανήματα και καλώδια.

 – Πως θα αλληλεπιδρούν οι πελάτες σας με την τεχνολογία αυτή, στην περίπτωση π.χ. που θέλετε να εγκαταστήσετε self ordering POS; Πρόκειται για μία τεχνολογία πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, που σύντομα θα την δούμε σε περισσότερα μαγαζιά στην Ελλάδα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οθονών αφής, όμως σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους δύο πιο βασικούς.

Οι resistive touch screens αποτελούνται από διάφορα στρώματα, εκ των οποίων δύο είναι εύκαμπτα πλαστικά και γυάλινα στρώματα. Η μπροστινή επιφάνεια του panel είναι το πλαστικό στρώμα. Είναι ανθεκτικό σε γρατζουνιές, με επίστρωση από ένα αγώγιμο υλικό (κυρίως οξείδιο κασσίτερου ινδίου, ΙΤΟ). Το δεύτερο σημαντικό στρώμα είναι είτε από γυαλί είτε από σκληρό πλαστικό. Επίσης, και αυτό αυτό είναι καλυμμένο με οξείδιο κασσίτερου ινδίου. Και τα δυο στρώματα είναι το ένα απέναντι στο άλλο, με ένα κενό ανάμεσά τους. Δημιουργείται ηλεκτρική αντίσταση μεταξύ τους, ώστε η φόρτιση να τρέχει από την κορυφή προς τη βάση, και των δύο.

Όταν το δάκτυλο, ή η γραφίδα, πιέζει προς τα κάτω την εξωτερική επιφάνεια, συναντώνται και οι δύο ταινίες ΙΤΟ. Το μέτρο της αντίστασης των δύο στρωμάτων, στο σημείο πίεσης, είναι αυτό που οδηγεί στην ακριβή θέσης της αφής.

Πλεονεκτήματα Resistive touch

– Χρησιμοποιείται καλύτερα με δάχτυλο, χέρι με γάντια ή στυλό.

– Υψηλή αντίσταση στην σκόνη και το νερό.

– Χαμηλό κόστος παραγωγής, οπότε και το τελικό κόστος σε εσάς είναι μικρότερο.

Μειονεκτήματα Resistive touch

– Δεν είναι πολύ ευαίσθητο, θέλει μεγάλη πίεση.

– Κακή αντίθεση, λόγω της ύπαρξης ανακλάσεων από το επιπλέον στρώμα που τοποθετείται πάνω της.

– Δεν υποστηρίζει multi touch (αφή με περισσότερα δάχτυλα ταυτόχρονα).

Οι Capacitive touch screens αποτελούνται επίσης από δύο στρώματα, από γυαλί. Τα στρώματα είναι επικαλυμμένα με αγωγό, όπως οξείδιο ινδικού κασσίτερου(ΙΤΟ). Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί αγωγό ηλεκτρικού φορτίου, έτσι όταν το δάχτυλο αγγίζει μια capacitive οθόνη, αλλάζει το τοπικό ηλεκτροστατικό πεδίο. Το σύστημα, λοιπόν, παρακολουθεί συνεχώς την κίνηση κάθε μικροσκοπικού πυκνωτή. Με αυτόν τον τρόπο, εντοπίζει την ακριβή περιοχή στην οποία το δάχτυλο είχε αγγίξει την οθόνη.

Πλεονεκτήματα Capacitive touch

– Επειδή η Capacitive οθόνη έχει γυάλινο στρώμα αντί για πλαστικό, φαίνεται πιο φωτεινή και πιο έντονη.

– Έχει μεγάλη ευαισθησία στην αφή και δεν συνεργάζεται με γραφίδες.

– Υποστηρίζει λειτουργία multi touch (αφή με περισσότερα δάχτυλα ταυτόχρονα).

Μειονεκτήματα Capacitive touch

– Επειδή η τεχνολογία εξαρτάται από την αγώγιμη φύση του ανθρώπινου σώματος, δεν λειτουργεί εάν ο χρήστης φοράει γάντια.

– Λόγω της πολύπλοκης δομής τους, είναι πιο ακριβές, αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

– Το γυαλί είναι πιο επιρρεπές στο σπάσιμο.

Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για κάθε τύπο οθόνης, ας  μην ξεχνάμε να εξετάζουμε τις λειτουργίες του σχετικού υλικού.

Να αναφέρουμε επίσης κάποια  σημαντικά στοιχεία, που θα σας βοηθήσουν σημαντικά στην αναζήτηση σας:

  • Serial και USB interface.
  • Διαχείριση καλωδίων.
  • Εσωτερική τροφοδοσία, κρυμμένη στη βάση.
  • Οπίσθια οθόνη (customer display).

Οι Resistive και οι Capacitive οθόνες, σίγουρα, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Η τιμή είναι σίγουρα σημαντική, όταν πρόκειται για οθόνες αφής. Το μέγεθος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Εάν η οθόνη είναι πολύ μικρή, μπορεί να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο, αλλά θα κουράζει τον χειριστή. Εάν είναι πολύ μεγάλη, μπορεί να είναι υπερβολή σαν σχέση μεγέθους και χρηστικότητας.

Η εύρεση της σωστής οθόνης αφής, δεν μπορεί να καλύπτει μία μόνο ανάγκη “χρηστικότητας”. Πρέπει να δώσει στο εστιατόριο, ή την καφετέριά σας, μια μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση. Αφού λάβετε υπόψη αυτές τις ανάγκες, θα πρέπει να μπορείτε να προσδιορίσετε τον τύπο της οθόνης αφής που σας ταιριάζει.

Το κατάλληλο Μόνιτορ-touch screen για παραγγελιοληψία:

 

Αν ψάχνετε μία πολύ οικονομική λύση, χωρίς όμως να στερείται ποιότητας, το monitor Flytek 15” είναι το ιδανικό για εσάς. Έχει λεπτοκομμένο design, και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εστιατορίων και καφέ. Σίγουρα πρέπει να το λάβετε υπόψιν, καθώς είναι μια value for money επιλογή.

Αν έχετε πιο υψηλές προδιαγραφές χρήσης, εμπιστευτείτε το μοντέλο M437RB. Αποτελεί το νούμερο 1 monitor σε πωλήσεις της εταιρίας μας. Η σχέση τιμής και ποιότητας θα σας εκπλήξει, καθώς είναι ιδανικό για τους πλέον απαιτητικούς χρήστες. Είτε χρησιμοποιείτε πρόγραμμα διαχείρισης delivery, είτε εντατικής λιανικής, είναι η κατάλληλη οθόνη αφής.

Αν τώρα ψάχνουμε υψηλή ποιότητα και αντοχή, υπάρχει το μοντέλο Amon 15. Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε απαιτητικούς χώρους, ακόμα και σε beach bars. Έχει 270° περιστροφική βάση και έχει ανοχή IP43 στην εκτόξευση νερού στο πάνελ του. Μπορεί επίσης, να πάρει και 2η οθόνη πελάτη (customer display). Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες, κατασκευαστικά, λύσεις.

Αν δεν είστε ακόμα σίγουροι, μην διστάσετε να μας ρωτήσετε, σήμερα κιόλας, για την καλύτερη λύση στον δικό σας χώρο. Μαζί, θα βρούμε την οθόνη που πραγματικά σας ταιριάζει.

Συνοψίζοντας, το μόνιτορ-touch screen για παραγγελιοληψία είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του hardware παραγγελιοληψίας. Όταν κάνουμε την σωστή επιλογή, εξασφαλίζουμε ταχύτητα και αξιοπιστία στο σύστημα μας. Μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τους συνεργάτες μας για να είστε βέβαιοι ότι έχετε επιλέξει αυτό που χρειάζεστε.

H eLINK διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να σας συμβουλέψει και να σας παραδώσει λύσεις ασύρματης παραγγελιοληψίας για εστιατόρια, bar, clubs, cafe, delivery & take away. Προσφέρουμε λύσεις παραγγελιοληψίας με PDA & παραγγελιοληψίας με Android προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες και, φυσικά, υποστήριξη για όλο μας το hardware.

eLINK τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104531314

Leave a comment